AJANKOHTAISTA     KOTKANPESÄ     PROTU     YHTEISÖ     ARKISTO     YHTEYSTIEDOT     PÄIVITYKSET 

  

Uutiset 1-3

20/7/2009 - kuoriudun   [siili]
1/1/2006 - Eikka voitti Suomi tietää -finaalin   [Aatu Komsi]
31/8/2004 - Prometheus joutuu palauttamaan tulen   [Perttu]


[20/7/2009] kuoriudun

siili

Elämä on kananmuna joka kuoriutuu avokadosta seuraavana päivänä kun koira on lähtenyt pihasta ja punainen sade täyttää taivaan jolla voimme nähdä johtajan kasvot jotka tulevat aina kun uusikuu täyttää kahdeksan vuotta ja koko kansamme lähtee sinappipurkkiin jossa tapaamme sangen eriskummallisia asioita kuten kärpäsen jonka sydänsurut johtuvat taivaalla tuikkivista tähdistä joiden silmät loistavat puisina kuin auringon julma säde sivaltaessaan vatsaani vihreän haavan jonka luokse tahdon mennä ja hukuttaa suudelmiin ilman että kosketan kasvoja sillä niin voin ainoastaan löytää onnen joka tulee ratsailla tasan kello kuuden lyödessä kukon laulamaan sulosointuja jonka nuoteista en saa selvää sillä sävelkorvani on umpeutunut trumpetin tuuduttaessa minut syvään uneen josta herään vain kun saan lasillisen sitä outoa tunnetta jolla voin tuoda uuden minäni esille eikä kukaan saa koskaan tietää sillä

minä en ole minä ellet sinä ole siinä ja sinulla on tarpeeksi vaivaa olla sinä joten miten minä voin olla kokonainen minä jos edes sinä et ole kokonainen sinä sillä minä olen riippuvainen sinusta

Lähteet: pääni
[1/1/2006] Eikka voitti Suomi tietää -finaalin

Aatu Komsi
REK

Yleisradion Suomi tietää 2005 -tietokilpailusarja päättyi lauantaina finaaliin, jonka voitti Vapaa-ajattelijain liiton joukkue, jäseninään Eino "Eikka" Huotari ja Henrik Sawela. Molemmilla VAL:n aktiiveilla on Protu-kokemusta, etenkin Eikalla, joka toimi Protun puheenjohtajana vuosina 1990-1999.

Finaalin kaksi muuta joukkuetta edustivat Suomen akatemiaa ja Opetusalan ammattijärjestö OAJ:tä. Vapaa-ajattelijat voittivat kilpailijansa pistein 7,5-4-4. Eikka ja Henrik pärjäsivät kilpailijoitaan paremmin historiaa ja kulttuuria koskevissa kysymyksissä mutta heikommin tuoreissa tilastotietoa ja lukuja koskevissa aiheissa.

Palkinnoksi voittajat saivat kunniakirjan suorituksestaan. Häviäjät saivat tyytyä Yle-pyyhkeisiin ja -pipoihin.

Juontaja pyysi voittajilta kommenttia tuloksesta.
"Me olemme tottuneet kriittiseen ajatteluun ja se lopulta ratkaisi kaiken", Henrik vastasi. "Tämä oli odotettu tulos."
"Tulos oli niin kuin pitikin", Eikka täydensi.

Lähteet: Yle Radio Suomi
[31/8/2004] Prometheus joutuu palauttamaan tulen

Perttu


Prometheus joutuu palauttamaan tulen
Osasto: Kulttuuri
Teksti: Juhani Urja

Päivitetty klo 31.8. 2004 10:03


(ATEENA) Kreikan korkein oikeus päätti eilen, että myyttinen tarusankari Prometheus joutuu palauttamaan tulen Olympoksen jumalille. Prometheus varasti tulen jumalilta ja antoi sen ihmisten käyttöön muutamia tuhansia vuosia sitten. Tulevaisuudessa ihmiskunta joutuu käyttämään tulta ainoastaan jumalilta saadulla lisenssillä.

Prometheus itse on tuomioon tyytymätön. Hänen asianajajansa mukaan tulen patenttiaika on mennyt umpeen aikaa sitten. Korkein oikeus ei kuitenkaan aio ottaa asiaa uudelleen käsittelyyn. Jumalat eivät asiaa halunneet kommentoida.

Prometheus välttyi tällä kertaa henkilökohtaiselta tuomiolta. Heti tuoreeltaan teon tapahduttua jumalat tuomitsivat hänet kahlittavaksi korkealle kallioon, missä valtava kotka söi hänen maksansa joka iltapäivä. Yön ja aamupäivän mittaan maksa kasvoi aina takaisin. Oikeus katsoi, että tämä rangaistus kuittasi kaikki uudemmat rangaistusvaateet.

Lähteet: http://lehti.samizdat.info